iDeal 2.0: Belangrijke wijzigingen voor webshops en Mollie-gebruikers

02 oktober 2024

iDeal gaat op de schop en dat zorgt voor een aantal belangrijke wijzigingen die goed zijn om te weten. Zo verdwijnt de bankenkeuzelijst en introduceert het bedrijf nieuwe functionaliteiten zoals iDeal-profielen. Lees wat deze veranderingen inhouden en bereid je voor op de toekomst van online betalingen.
            

Ben je eigenaar van een webshop of website die gekoppeld is aan Mollie voor betalingen met iDeal of creditcard? Dan heb je waarschijnlijk een melding ontvangen van Mollie over de noodzaak om jouw plug-in vóór maart 2025 te updaten ter voorbereiding op iDeal 2.0. 

Wat is iDeal 2.0? 
iDeal 2.0 introduceert een nieuwe betaalpagina waarop consumenten niet langer hun bank hoeven te kiezen. Ze kunnen eenvoudig een QR-code scannen met hun bankapp, om de betaling goed te keuren (op desktop), of de bankselectie kan automatisch plaatsvinden via klantherkenning.

Daarnaast werkt iDeal aan iDeal-profielen. Hiermee kunnen gebruikers hun voorkeursbank en afleveradressen opslaan. Op termijn is het mogelijk om met een iDeal-profiel een fast-checkout te realiseren in webshops, waarbij deze gegevens automatisch worden gedeeld.

Meer informatie over de nieuwe versie van iDeal vind je hier:  Het nieuwe iDeal.

LCMS al geupdate
Lined heeft al aanpassingen verwerkt in de huidige LCMS-update. Een van de belangrijkste wijzigingen is dat de bankenkeuzelijst is verdwenen. Voorheen verscheen een drop-down met beschikbare banken zoals ABN Amro, ING, Rabobank en Bunq. Dit is nu niet meer toegestaan in de communicatie naar Mollie. 

iDeal wordt Wero
De EPI (European Payment Initiative) ontwikkelt een nieuwe betaalmethode genaamd Wero. Dit met het doel om een wereldwijd geaccepteerde betaaldienst te worden, ondersteund door verschillende Europese landen en banken. Wero heeft iDeal overgenomen en vervangt deze uiteindelijk, naar verwachting in 2026. Het uitrollen van Wero is al gestart in Duitsland, gevolgd door België in 2025. Nederland is daarna aan de beurt.
 
Heb je vragen of wil je meer weten? Vertel het ons!  

Terug naar alle nieuws berichten